Flugten fra Golgatha

320,00
( 256,00 )

Flugten fra Golgatha

Flugten fra Golgatha
En anderledes bog om et velkendt emne

“Det bliver din opgave at indvie dem i religionen”, sagde Rabbineren, Jesus, til Isispræstinden Maria Magdalena, efter at hun havde sagt ja til at dele brudekammer med ham.
“Jeg er døbt af Profeten, Johannes, og når præsterne salver mig, kan intet hindre min kroning i Jerusalem”, sagde Rabbineren.
Men sådan gik det ikke helt. Noget gik galt, og flugten fra Golgatha blev den eneste mulighed.
Bibelens evangelier fortæller den kristne kirkes version. Men andre skrifter blander sig i dette lidt ensidige kor. Nag Hammadi-skrifterne med Philips-evangeliet og mandæernes hellige bog, Ginzaen tegner et andet billede, som inden for de seneste årtier har dannet baggrund for en mere egyptisk tilgang til hændelserne.
Flugten fra Golgatha henter sin inspiration her, når der medlevende fortælles om konspirationerne og Jesus vej til korset. Ægteparret Jesus og Marias følelser, tanker og samarbejde er skildret indlevende og med indsigt i jødisk og egyptisk religiøs tankegang.
Maria er den gennemgående figur, og vi følger hende helt til Narbo i Det sydlige Frankrig, hvortil myter vedholdende knytter hende.

Sus Krassel, sydfrankrig.

Inspiration